Kérdése van? Hívjon minket! +3670 946 7327

Automatizálási segédlet
2023.01.24 10:08

PLC villamos bekötése 2. rész

PLC villamos bekötése 2. rész

PLC-k villamos bekötésének bemutatása OMRON PLC starter kit segítségével 2. rész

A csomagban található PLC a CP1 termékcsalád eszközeiből állnak. Ez a termékcsalád  pozícionálási, összetettebb vezérlési feladatok megoldására tökéletes választás. Akár szállítószalag vezérlésről legyen szó vagy akár pontból pontba való mozgásról, a nagy sebességű impulzuskimenetek, a paraméterezhető hajtásvezérlési lehetőség és a pozícióvisszajelzés kombinációja minden olyan funkciót biztosít, amelyre az adott alkalmazásnál szüksége lehet.

Omron PLC starter KIT vásárlása

HMI beálítás lépésről lépésre

Az NB szériás HMI-ket bekötés után konfigurálni kell. Ez 4 fő lépésből áll. A HMI hátoldalán található 2 bit switch kapcsoló ezek segítségével a HMI-t át lehet állítani 4 különbőző modra. (A bit switch-eket lehetőleg kikapcsolt állapotban kapcsolgasuk)

 

  1. Lépés: A Bit switcheket SW1:ON SW2:ON állapotba állítani így be tudunk lépni a System setting modba. Itt tudjuk beállítani a HMI IP-címét, a Port kisosztást és station numbert. Ezeken felűl még a fényerőt lehet itt beállítani, a ki kapcsolási időt, a HMI pontos idejét és hogy érintésre adjon-e ki hangot vagy ne.

  2. Lépés: Ha a Bit switcheket SW1:OFF SW2:ON állapotba állítjuk akkor Calibrate mode-ba rakjuk és itt tudjuk az érintő felületet bekalibrálni.

  3. Lépés: A Bit switcheket SW1:ON SW2:OFF állapotba állítjuk, akkor a Downloader modeba tudunk belépni. Itt lehet a HMI kernel-ét frissíteni (ez azért fontos, mert ha új NB designert használsz, de a HMI kernel régebbi akkor nem biztos, hogy minden funkció müködni fog)

  4. Lépés: A Bit switcheket SW1:OFF SW2:OFF állapotba állítjuk akkor User Project modeba lépünk be. Ebbe kell hagyni a HMI, ha használni és programozni is akarjuk.

Másik Omron HMI vásárlása

Szoftverek rövid ismertetése

A CP1 családhoz a CX-Programer-re van szükségünk (lehetőleg minél frisebb verzióra). Az HMI programozásához az NB Designer-re lesz szükségünk (ha lehet itt is minél frisebb verzió).

CX-programer egy programszerkesztő szoftver, amellyel a feladathoz szükséges programokat lehet létrehozni, amelyeket azután a CP1L PLC végre fog hajtani. A programíráson kívül még a beállítási és működtetési feladatokat is itt lehet testreszabni. A működés során itt lehet hibakeresését végezni, monitorozni a címeket és a hozzájuk tartozó értékek megjeleníteni, valamint a hálózaton keresztül történő távoli programozást is itt lehet konfigurálni.