Kérdése van? Hívjon minket! +3670 946 7327

Omron NX PLC bővítő modulok

Omron NX PLC bővítő modul: Új szériás Omron PLC-k, melyek elődeiknél gyorsabb számítási képeségekkel rendelkeznek, I/O Link kommunikációs modulokkal bővíthetőek és áraik teljesítményükhöz képest gazdaságosak.

Omron NX PLC Digitális I/O modul: Moduláris PLC-k be és kimeneti bővítő moduljai, mely "1" vagy "0" digitális jelet vár és-vagy küld 5V vagy 24V-on. Kimenet típusa lehet Tranzisztoros, azon belül PNP vagy NPN be és kimenet. A relés kimenet pedig a nagyobb árammal rendelkező (általában 400mA-nél nagyobb) fogyasztók kapcsolását valósítja meg.

Omron NX PLC Analóg I/O modul: A digitális I/O modulhoz képest az analóg modulok nem bites kommunikációt valósítanak meg, hanem feszültség vagy áram tartományon belüli értéket vesznek fel vagy küldenek ki. Bemenetét általában analóg szenzorok szolgálják ki, melyek egy bizonyos mértékegységből (hőmérséklet, távolság) alakítanak át a fentebb említett feszültség vagy analóg tartományokat. Általában PT100, PT1000, RTD höelem bemenetre vagy lézeres távolságmérésre alkalmasak, de széles feszültség és áramtartományoknak köszönhetően szinte az összes analóg szenzor és értékkijelző eszköz működtetésére alkalmasak.

Omron NX PLC Mozgás és Pozícióvezérlő modul: Ezen modulok kifejezetten a szervó illetve a léptetőmotorok és forgó jeladók, azaz az enkóderek együttes használatára alkalmasak, mely véghezviszi a lehető legpontosabb mozgásvezérlést. Pozícionáló modulok segítségével több tengelyes szinkron hajtás is véghez vihető. Kimeneti gyorsszámáló modul a pulse-dir jelet váró vezérlők (pl. szervó és lépetetőmotorok) vezérlésére alkalmas, a bemeneti gyorsszámláló modul pedig az impulzus jelet generáló szenzorok (pl enkóder) jelének fogadására alkalmas.

Omron NX PLC Kommunikációs és Safety modul: A kommunikációs modulokkal gép és gép közötti nagysebességű adatkapcsolat EtherCAT-en valósít meg. Ipari Safety eszközöknek (fényfüggönyök, ajtókapcsolók stb) előírt biztonsági vézérlői, mely megfelelnek a SIL vagy PL szabványoknak. Ezen modulok már bővíthetőek akár 1024 safety I/O pontig

 


A teljes termékpalettáért és részletes termékleírásért kattintson IDE